oyun hikayeleri

GTA San Andreas: Hikayesi

Grand Theft Auto: San Andreas Başlarken (1992):

Carl Johnson
Carl Johnson

Ana karakterimiz Carl Johnson‘ın (CJ‘in) kardeşi Sweet, annesinin vefat haberini verir. Annesinin evine cenaze için, 1987’de taşındığı Liberty City‘den Los Santos‘a geri dönüşüyle oyun başlar. Taksi ile giderken bir polis CJ‘i durdurur ve polis arabasına alır. Arabada annesini Tenpenny‘nin öldürdüğünü öğrenir.

C.R.A.S.H adı ile bilinen hain polisler, Los Santos Polis Teşkilatı‘na bağlı memurlardır, çete ilişkilerinden kendilerine şantaj ve tehditle çıkar sağlarlar. Tenpenny ve PulaskiC.R.A.S.H olarak bilinen polislerdendir.

Annesinin evinde Big Smoke ile karşılaşır ve Big Smoke ile birlikte annesinin cenazesi için mezarlığa giderler. Cenazede kardeşleri ve yakın arkadaşı Ryder vardır. Cenazede Ballas‘lar onlara saldırır ancak sağ sağlim Grove Street‘e dönmeyi başarırlar.

Bir gün CJ‘in arkadaşı Cesar arar, Ryder ve Big Smoke‘un çeteye ihanet ettiğini gösterir. CJ otoparkta çete savaşı olduğunu görür, kardeşi yaralanmıştır. Gidip herkesi ortadan kaldırır. Olay yerine gelen polisler onları tutuklar. Ancak Tenpenny onu kendi aracına bindirir ve Angel Pine adındaki küçük bir kasabaya bırakır. Kardeşi Sweet ise kurşun yaralarından dolayı tedavi altına alınır.

Bir süre Los Santos dışında yaşamını sürdürür. Sonra The Truth‘un yardımı ile San Fierro‘ya gider, arabalar ve garaj işlerinde çalışır. San Fierro‘da bize ihanet eden Ryder hayata veda eder. Oradan da Las Venturas‘a geçer ve kumarhane işleri ile ilgilenir. Bu sırada Tenpenny onu çağırır ve iş yaptırır. Fakat CJ Bu kez hiç niyetli değildir. Tenpenny kaçar fakat Pulaski kaçamaz. PulaskiCJ tarafından öldürülür. Sonra tekrar Los Santos‘a döner. Fakat her şey çok değişmiştir.

Ballas‘lar bütün bölgelerin sahibi olmuştur ve Grove Street ailesi dağılmışır. CJ en sonunda Big Smoke‘un fabrikasına gider ve Big Smoke‘un icabına bakar, fakat Tenpenny paraları alıp kaçar. Giderken makineleri patlatır ve yangın çıkarır. Tenpenny, bir itfaiye aracına binip kaçmaya devam eder, Sweet itfaiyenin arkasına atlar ve tutunur. İtfaiyede Tenpenny‘nin arkadaşı çıkar ve Sweet‘i aşağı atar. CJ hemen merdivenin altına gelir ve Sweet arabanın üstüne düşer. En sonunda CJ itfaiyeye yandan çarparak itfaiyeyi köprüden aşağı atar. Aşağı indiklerinde Tenpenny‘nin arkadaşı ve Tenpenny ağır yaralı bir şekilde ölmüş olarak yerde yatmaktadır.

Frank Tenpenny
Frank Tenpenny

Grand Theft Auto V: Hikayesi

Yazı spoiler içermektedir.

Oyun 2004’te yaşanan bir banka soygunu göreviyle başlar. North Yankton eyaletinin Ludendorff şehrinde geçen başarısız soygunu Michael TownleyTrevor Philips ve Brad Snider düzenler. Bankadan paraları aldıktan sonra polislerle mücadele sırasında Brad, Ajan Dave Norton tarafından öldürülür. DaveMichael‘ı da vurarak yaralar. Trevor takımı arkada bırakmadan polislerle çatışmaya devam etmek istese de Michael ona kaçmasını söyler. Trevor sivil bir kadını rehin alarak kaçmayı başarır. Sonraki sahnede Michael‘ın cenazesi görünür. Ancak gömülen kişi aslında Brad‘dir ve Michael yaşamaktadır ve sigarasını içerken cenazeyi uzaktan seyretmektedir. Michael TownleySan Andreas eyaletinin Los Santos şehrinde ailesiyle birlikte tanık koruma programına girerek “Michael De Santa” takma adını alarak yaşamaya başlar.

Franklin Clinton
Franklin Clinton

Ve oyun 2013’te devam eder. En iyi arkadaşı Lamar Davis ile birlikte bir araba bayisi için repocu olarak çalışan Franklin ClintonMichael‘ın yeni araba alan ancak kredi ödemesinde gecikmiş yirmi yaşındaki oğlu Jimmy‘nin arabasını elinden geri alması için patronundan emir alır. Franklin, arabayı alıp bayiye gittiği sırada arka koltukta Michael gözükür. Oğlunun kredi dolandırıcılığı kurbanı olmak üzere olduğunun farkında olan MichaelFranklin‘e bayiye arabayla çarpması emrini verir ve Franklin bayiye çarpar.

Bu olaydan sonra Franklin işinden kovulur ancak Michael ile dost olur. Karısı Amanda‘yı tenis koçuyla yatakta basan MichaelFranklin ile birlikte tenis koçunu malikânesine kadar kovalar ve büyük bir öfkeyle malikâneyi koçun başına yıkar. Fakat malikâne Meksikalı uyuşturucu lordu Martin Madrazo‘ya aittir ve bundan dolayı çok sinirlenen MadrazoMichael‘dan malikânesinin masraflarının karşılanmasını talep eder. Michael, eski arkadaşı Lester Crest‘in yardımıyla bir mücevher dükkânı soyarak bu soygundan kaldıracakları parayla Madrazo‘nun borcunu ödeme konusunda karar alır ve soygunu gerçekleştirir. Ludendorff soygunundan tek kurtulan kişi olan Trevor Philips ise bu soygunun haberini alır ve bu soygunu gerçekleştiren kişinin öldüğünü sandığı eski dostu Michael‘dan başka kimsenin olmayacağının farkına varır, daha sonra Michael’ın izini Los Santos‘ta bulur ve eski ortağıyla yeniden yüzleşir.

Karakterlerin kişisel yaşamları gittikçe kontrolden çıkmaya başlar. Trevor‘ın beklenmedik bir şekilde yeniden ortaya çıkması, Michael‘da düşüncesiz ve dengesiz davranışlar sergilemesine neden olur ve bu da ailesinin onu terk etmesine yol açar. Michael, zamanla zengin bir milyarder girişimci ve sermayedar olan Devin Weston‘ın düşmanlığını kazanır. Gelişen olaylar sonucunda WestonMichael‘a karşı kin besleyemeye başlar ve intikam yemini eder.

Franklin, hapisteyken rakip çeteye geçen ve kendisini yeni çete arkadaşlarına kanıtlamak için defalarca Lamar‘ı öldürmeye teşebbüs eden ihanetçi bir gangster olan Harold “Stretch” Joseph‘in Lamar‘a yapmaya çalıştıklarından rahatsızdır.

Trevor ise Blaine Vilayeti‘ndeki sahip olduğu metamfetamin piyasasını sağlamlaştırmak için verdiği mücadelede, Lost motosiklet kulübünün San Andreas koluna, çok sayıda Latin Amerikan sokak çetelerine, rakip metamtefamin satıcılarına, hükümet destekli paralı askerlere ve Çin yeraltı suç dünyasının en üst şahsiyetlerinden biri olan Wei Chang‘in liderliğindeki Triad çetesine karşı bir savaş içine girmiştir.

FIB‘nin rakibi olan IAA‘i baltalamak amacıyla Michael, iki FIB ajanı Dave Norton ve Steve Haines tarafından Franklin ve Trevor ile birlikte bir dizi operasyonlar gerçekleştirmeye zorlanır. Haines‘in talimatıyla, IAA‘e ait bir para kaynağı taşıyan zırhlı bir konvoya saldırırlar ve Los Santos‘taki tüm yozlaşmış polisler ile kamu görevlilerinin bordrosuna sahip olan bir bankayı soyarlar. Haines, yaptığı yasadışı işler için hakkında inceleme kararı verilme noktasına gelince, Michael ve ekibini FIB merkez binasına sızıp hakkındaki tüm delilleri dosyalardan silmesine zorlar. Haines‘in Michael‘ın üzerinde uyguladığı baskıyı ortadan kaldırmak için bunu bir fırsat olarak gören MichaelHaines‘in dosyasını silerken aynı zamanda kendisinin de geçmişte yaptığı aktivitelerin delillerini ortadan kaldırır.

Michael De Santa, Franklin Clinton ve Trevor Philips
Michael De Santa, Franklin Clinton ve Trevor Philips

Michael ve TrevorMadrazo için bir iş gerçekleştirir ve TrevorMadrazo için yaptıkları hizmetlerin karşılığını almak ister fakat bunun yerine Madrazo‘nun eşini kaçırır, bu da bir süreliğine kendisin ve Michael‘ın hayatını tehlikeye atmasına ve kendisiyle Michael‘ın şehirden kaçıp saklanmasına neden olur. Trevor‘ın Madrazo‘nun eşini geri teslim etmesinden sonra üçlü, gelmiş geçmiş en büyük soygunlarının planlarını yapmaya başlar: Union Depository‘den külçe altın rezervleri soymak.

Los Santos‘a geri döndükten sonra Michael, ailesiyle her şeyi yoluna koyar ve yeniden beraber yaşamaya başlarlar. Ancak TrevorLudendorff soygunundaki ortaklarından biri olan Brad‘in sandığı gibi hapiste olmadığını, öldürüldüğünü ve Michael‘ın mezarında Brad‘in gömülü olduğunu öğrenir. TrevorMichael tarafından ihanete uğradığını düşünür ve bu durum grup arasında anlaşmazlıklara yol açarak Union Depository soygunu için yaptıkları planlara bir tehdit oluşturur.

Michael ve Dave NortonFIBIAA ve özel güvenlik firması Merryweather arasında gerçekleşen Meksika açmazında kaldığı sırada, Trevor mekâna gelip Michael‘ı kurtarır. Tüm olanlara rağmen onu kurtarmasının sebebiniyse Michael‘ı kendisinden başka kimsenin öldürmesini istemediğinden dolayı olarak açıklar. TrevorMichael‘ı affetmemesine rağmen Union Depository soygununu planlandığı gibi gerçekleştirmelerinin ardından Michael‘la yollarını ayırmayı kabul eder.

FranklinMichael ve Trevor üçlüsü, başarılı bir şekilde Union Depository soygununu gerçekleştirir.

Bir süre sonra FranklinHaines tarafından Trevor‘ı öldürmesi için, Weston tarafından da Michael‘ı öldürmesi için zorlanır ve bir çıkmaza sürüklenir. Franklin‘in üç seçeneği vardır: Trevor‘ı öldürmek, Michael‘ı öldürmek ya da ikisinin de yaşamasına izin verip kendi düşmanlarıyla yüzleşmek. Hangi seçeneğin gerçekleştirileceğine oyuncu karar verir. FranklinMichael‘ı veya Trevor‘ı öldürdüğü takdirde, arda kalan karakterle ilişkisini keserek eski yaşamına geri döner. Alternatif olarak, eğer hiçbirini öldürmezse, üçlü tüm baskılara karşı göğüs gererek güçlerini birleştirir; Haines‘i Stretch‘i, Wei‘yi ve Weston‘ı öldürmek üzere yola koyulur. Tüm düşmanlarını ortadan kaldırdıktan sonra üçlü beraber iş yapmayı bırakırlar, ancak arkadaşlıklarını sürdürürler.

Grand Theft Auto IV: Hikayesi

Yazı spoiler içermektedir.

Niko Bellic
Niko Bellic

Niko Bellic adında yasadışı yollarla göç etmiş Bosna Savaşı gazisi olan bir Sırp uyruklu bir adamın hikâyesini ele alınmaktadır. Annesinden (Milica Bellic) başka kimsesi yoktur. Abisi yıllar önce öldürülmüş, kuzeni Roman ise Amerika‘ya göç etmiştir.

Niko‘nun Bosna savaşında mensubu olduğu müfreze bir gece pusuya düşürülür ve 12 kişi ölür. Pusudan sadece 3 kişi kurtulmuştur. NikoFlorian Cravic ve Darko Brevic. Ancak NikoFlorian ya da Darko‘nun müfrezeye ihanet edip düşmana sattığına ve bu yüzden pusuya düştüklerine inanmaktadır.

Savaştan sonra Niko için hayat zorlu geçmeye başlar. Bir yandan müfrezeye ihanet eden iki adamı ararken, bir yandan da suç dünyasının içine dalar ve hatta hapishaneye bile düşer. Hapisten çıktıktan sonra Yugoslavya‘dan İtalya‘ya insan kaçakçılığı yapan Rodislav Bulgarin‘le tanışır ve onun ekibine girer. Bu sırada da Florian‘ın Liberty City‘e gittiğini öğrenir. Yine İtalya‘ya botla insan kaçırdıkları bir gece bot kayalara çarpıp batar. Niko yüzerek kendini kurtarır. Ancak Bulgarin, botu Niko‘nun batırdığına ve paralarla kaçtığına inanmaktadır. Bu yüzden o da Niko‘yu aramaktadır.

Niko “Platypus” adında bir yük gemisinde çalışmaya başlar. 7 ay denizlerde dolaştıktan sonra Liberty City‘ye gelir. Zaten kuzeni Roman da sürekli ona mektuplar yazıp yanına gelmesini istemektedir. Böylece Niko kuzeni Roman’ın zengin ve eğlenceli hayatını paylaşmak için Platypus’dan iner. Ancak onu büyük bir süpriz beklemektedir.

Grand Theft Auto 4 Başlarken:

Roman Bellic
Roman Bellic

Liberty City‘ye Amerikan rüyasını yaşamak ve on beş yıl önce kendi askeri birliğine ihanet eden kişiden intikam almak için gelen Niko‘yu kötü bir süpriz beklemektedir. Kuzeni Roman Bellic, mektuplarında yazdığı gibi son model arabaları olan, para içinde yüzen, malikanede yaşayan ve güzel kızlarla gezen biri değildir. Tam tersi, sadece bir taksi durağının sahibir ve fazla parası da yoktur. Niko şehre geldikten sonra Roman‘ın kumar borçlarıyla, tefecilerle uğraştığını ve kirli bir apartman dairesinde yaşadığını öğrenir. Niko kısa zamanda kendini hem kuzeninin hem de bütün bir şehrin belalı işlerinin içinde bulur.

NikoRoman‘ın tefecisi olan Vladimir Glebov için Roman‘ın borçlarının karşılığı olarak görevler yapmaya başlar fakat Vlad, aynı zamanda Roman‘ın kız arkadaşı olan Mallorie Bardas‘a sarkmaktadır. Niko Bellic bundan rahatsız olur ve Vlad‘i öldürür. Roman ile birlikte cesedi denize atarlar. Bu cinayet üzerine NikoRoman‘a Liberty City‘ye intikam için geldiğini ve iki kişiyi aradığını söyler.

Bu olaydan sonra Vlad‘in üstleri olan Mikhail Faustin ve ortağı Dimitri RascalovRoman ve Niko‘yu kaçırır. FaustinVlad‘in öldürülmesine kızmaz ve Niko‘yu işe alır. NikoFaustin için birtakım görevler yapar. Faustin‘in çılgınca kararlarının ardından ortağı DimitriNiko‘ya Fauistin‘i öldürmesini söyler. NikoFauistin‘i öldürür ve parasını almak için Jamaikalı arkadaşı Little Jacob ile Dimitri‘nin yanına gider. DimitriNiko‘nun eskiden iş yaptığı ve sonradan bozuştuğu Ray Bulgarin ile gizlice anlaşmıştır. Ray BulgarinNiko‘nun kendisine borcu olduğunu iddia etmektedir. Dimitri ile Ray BulgarinNiko‘yu öldürtmeye çalışır fakat NikoJacob ile beraber Dimitri‘nin adamlarını öldürür. Dimitri ile Ray Bulgarin olay yerinden kaçar.

Niko‘ya Roman‘dan telefon gelir. Niko‘yla ikisi buluşurlar ancak Roman‘ın alevler içindeki dairesi ve taksi durağıyla karşılaşırlar. Olayı gerçekleştiren Dimitri‘nin adamlarıdır. İkisi Bohan‘a kaçarlar. Roman, kız arkadaşı Mallorie‘ye evlenme teklif edeceğine dair planlarını açıklar. Niko ilerleyen günlerde şehir civarında yeni dostlar edinip İrlandalı McReary Suç Örgütü (Gerry McReary, Packie McReary, Francis McReary ve Derrick McReary), Pegorino Suç Örgütü (Jimmy Pegorino, Ray Boccino ve Phil Bell), Playboy XDwayne ForgeElizabeta Torres ve daha birçok suçluyla ve suç örgütüyle; aradığı kişiyi bulmak, para biriktirmek, kendisini ve kuzeni Roman‘ın hayatını korumak için çalışır. Niko sonunda askeri birlikten ihanet ettiğini düşündüğü iki kişiden biri olan Florian Cravic‘in izine Ray Boccino aracılığı ile rastlar fakat kendisi ismini Bernie Crane olarak değiştirmiştir ve NikoBernie‘nin aradığı kişiyle hiçbir bağlantısı olmadığını tespit eder ve geriye tek şüpheli şahıs kalmıştır: Darko Brevic.

Niko BellicUnited Liberty Paper adı altında belirsiz bir devlet dairesi ve Jon Gravelli adında bir mafya lideri için çalışır. Karşılığında United Liberty PaperDarko‘yu Liberty City‘ye getirir. Niko, uyuşturucu düşkünü ve suçluluk duygusu hisseden Darko ile karşı karşıya gelir. Darko‘yu infaz etmek ya da bağışlamak oyuncunun tercihine bırakılmıştır. Daha sonra kendi geçmişinin acılarını dindirmeye çalışan Niko bir barda kafa dinlerken Jimmy Pegorino ile karşılaşır ve Niko‘dan kendisine para karşılığı son kez bir iyilik yapıp yapamayacağını sorar; iyilik de bir eroin nakliyesini kendisi için ele geçirip bir Dimitri‘ye satmaktır.

Grand Theft Auto 4 Biterken:

Dimitri Rascalov
Dimitri Rascalov

Oyun belli bir noktadan sonra karakterin seçimine sunulmuş iki farklı son ile bitmektedir. Oyuncu Niko‘nun Dimitri‘den intikam almasıyla ya da onunla anlaşmaya varmasıyla bitmektedir.

Seçenek 1:

Oyuncu intikamı seçerse Dimitri tankeriyle bir uyuşturucu nakliyatı denetlediği sırada ona bir tuzak kurar. NikoDimitri‘nin olduğu tankere girip adamlarını öldürür geminin kontrol kabinine girer kargo kapılarını açar, sonra kapılardan girip Dimitri Rashalov‘u öldürür. Sonuç olarak Roman ile Mallorie‘nin düğünü yapılır ve ihanete uğradıktan sonra küplere binen Jimmy Pegorino nikahın yapıldığı kilisenin önünden arabayla hızla geçerken Niko‘nun sevdiği kişiyi Kate McReary‘i öldürür. NikoRoman ve Little JacobAlderney bölgesindeki bir kumarhaneye doğru kaçan Pegorino‘nun adamlarının peşine düşer. NikoPegorino‘yu öldürme girişiminde bulunur; fakat Pegorino bir tekneyle Happiness adasına doğru kaçar. Niko motosikletle onu sahilden takip eder. Karakterimiz Niko bir rampadan motorsikletiyle atlayarak Jacob‘un kullandığı helikoptere tutunur ve tırmanır. Helikopterin kontrolünü alarak takip eder. Tekne alev alır. Tekneden helikoptere roket atarlar helikopter düşer. Adaya inip Jimmy Pegorino‘yu öldürür.

Seçenek 2:

Oyuncu anlaşmaya varmak isterse, NikoPhil Bell ile takas yapmak için limanda buluşur. Dimitri takasın kendi lehinde sonuçlanacağı şekilde takasa sabotaj yaptırır; fakat Niko ve Phil nihayetinde uyuşturucu parasını umursamayarak da olsa ele geçirir. takasın yapılmasına karşı olan, Niko‘yu hayal kırıklığına uğratmış KateRoman ile Mallorie‘nin nikahına katılmamıştır. Düğün olurken Dimitri tarafından gönderilmiş olan suikastçiler Niko‘yu öldürmeye gelir, çatışma çıkar, çatışma Roman‘ın yanlışlıkla öldürülmesiyle son bulur. Mahvolmuş ve intikam duygularıyla kabaran NikoLittle Jacob ile takım oluşturur ve şu anda Pegorino‘nun ortağı olan Dimitri‘yi öldürmek için Alderney‘deki terk edilmiş kumarhaneye giderler. JacobNiko‘nun Dimitri‘yi öldürmesinin ardından yürüteceği planı tertip etmek için kumarhanenin önündeyken ayrılır. Kumarhanedeyken, Dimitri Pegorino‘yu öldürüp kaçmaya başlar. Niko ve Little JacobLiberty adasına doğru kaçmakta olan Dimitri‘yi takip eder eve oracıkta Dimitri‘yi öldürürler. Niko kendisinin refahından endişeli durumdadır.

GTA Vice City: Hikayesi

Yazı spoiler içermektedir.

Grand Theft Auto: Vice City Başlamadan 15 Yıl Önce (1971):

Sonny Forelli
Sonny Forelli

Sonny Forelli, Liberty City‘deki üç büyük mafya ailesinden biridir. Tommy Vercetti ile Sonny beraber büyümüşler ve çok iyi arkadaş olmuşlardır. Sonny organizasyonda Tommy‘e üst düzey bir mevki sağlamış ve Tommy‘de aileye çok sadık kalmıştır.

Sonny, 1971 yılında Liberty City‘de Tommy Vercetti‘yi Harwood‘da bir adamı öldürmesi için görevlendirir. Ancak bu adamın kendisine yapılacak saldırıdan haberi vardır. Tuzağa düşen Tommy 1 adam öldürecekken 11 adam öldürür ve 15 yıl hapse mahkum edilir. Bu olay sonucunda kendisine Harwood Canisi lakabı takılmıştır. Bu olaydan sonra TommySonny‘nin kendisine ihanet ettiği ve onu tuzağa düşürdüğü konusunda kuşku duymaya başlar.

Tommy‘nin hapiste olduğu dönemde Sonny, rakip ailelerin üst düzey üyelerinin çoğunu öldürtmüş ve ailesinin gücüne güç katmıştır. Sonny‘nin zamanla uyuşturucu işine girme isteği artmıştır.

Grand Theft Auto: Vice City Başlarken (1986):

Tommy Vercetti
Tommy Vercetti

Sonny Forelli o günlerde ticaretin çok iyi olduğu Vice City‘de uyuşturucu ticareti ile ilgileniyordur. Diğer ailelerden daha çabuk davranarak Vice City‘deki uyuşturucu işinden en büyük payı almak istemektedir. Bu amacına ulaşmak için hapisaneden yeni çıkan Tommy ile işbirliği yapmak istemektedir. Tommy‘nin yaptığı katliam Liberty City‘de hâlâ unutulmamıştır. Tommy‘nin Liberty sokaklarında görülmesi ticareti kötü etkileyecektir. Bu yüzden SonnyTommy‘yi Vice City‘ye gönderir.

Tommy, Sonny için çalışmaya başlar. Bir uyuşturucu alışverişi sırasında kimliği belirsiz kişilerce baskın yapılır. Tommy oradan kurtulan üç kişiden biri olur fakat Sonny‘nin milyonlarca dolar parasını ve uyuşturucusunu kaybetmiştir.

SonnyTommy‘ye parayı ve malı getirmesi için fırsat verir. Tommy, uyuşturucu bağımlısı avukat Ken Rosenberg‘in, kardeşini yeni kaybetmiş uyuşturucu satıcısı Lance Vance‘in yardımları ile organizasyonunu zamanla güçlendirir. İlerleyen zamanlarda TommyVice City‘de sözü geçen bir adam haline gelir. Sonny aradan zaman geçmesine rağmen parasını hala alamamıştır ve sürekli telefon açarak baskı kurmaya çalışır. Tommy yavaş yavaş işleri yoluna koyunca SonnyTommy‘nin işlerinden pay almak ister. Sonny, adamlarını tahsilat için Vice City‘ye gönderir ama Tommy hepsini öldürür. Bunun üzerine SonnyTommy‘nin partneri Lance‘e yaklaşır ve ikisi anlaşmaya varırlar.

SonnyVice City‘e gelerek Tommy‘ye ziyarette bulunur. Tommy sahte paralar ile Sonny‘e olan borcunu ödemeyi planlanmaktadır. TommySonny ve adamlarını malikanesinin kapısında karşılar. Aralarında geçen kısa konuşmadan sonra TommySonny‘ye sahte para vermeye kalkışır. Bunu bilen LanceSonny‘yi uyarır ve Tommy işte o zaman kendisini tuzağa düşüren kişinin Sonny olduğuna emin olur. Sonny kendisini aldatmaya çalıştığı için Tommy‘nin konağına adamları ile saldırır. Konakta büyük bir çatışma çıkar. Tommy, hem Lance‘i hem de Sonny‘i öldürür. Bu olayda birçok üyesini kaybeden Forelli ailesi çöküş dönemine girer. Bu da Sindacco ailesi gibi mafya aileleri için olumlu bir gelişme olmuştur.

VercettiVice City‘deki en güçlü ve en zengin suç lideri oldu. Lance Vance ve Sonny Forelli öldürüldü. Forelli mafyası çöküş dönemine girdi. Tommy‘nin daha sonra akıbeti ne oldu veya saltanatı ne kadar sürdü tartışılır.

Grand Theft Auto III: Hikayesi

GTA III Banner

Claude oyundaki ana karakterimizdir. 1992 yılından beri beraber olduğu sevgilisi Catalina ile birlikte Liberty City‘de bir banka soymayı planlar. Soygun gerçekleştirilip bankadan paralar alınır, ancak Catalina parayı Claude ile bölüşmek istemez ve Claude’u bankanın önünde vurarak ihanet eder. Bu ihaneti unutamayan Claude ise Catalina‘dan intikamını almak ister. Liberty City‘de birçok mafyaya hizmet ederek kimi zaman kiralık katil olarak çalışır, para kazanır. Amacı, kız arkadaşı Catalina’yı bulup yaptıklarını ödetmektir. Zaman içerisinde de büyük suikastler ve hırsızlıklar yapar, şehirde adını duyurur. Oyun bu olaylar çerçevesinde şekillenmiştir.

Claude‘un sevgilisi olan Catalina, Claude ile birlikte soydukları bankadan aldığı parayı tek başına sahiplenir ve Claude‘un polislere yakalanmasına sebebiyet verir. Catalina, her şeyin kendisinde olmasını isteyen, kendisini büyük gören bir kadındır. Kendisi Meksika asıllıdır ve hiç kimseye merhameti yoktur, yoluna kim çıkarsa onu gözünü kırpmadan harcayabilir. Yeni sevgilisi Miguel ile birlikte Kolombiyalı Kartel çetesini yönetmektedir.

ClaudeGTA San Andreas‘ta da görünmüştür. San Andreas‘ın ana karakteri ve Catalina‘nın eski sevgilisi olan Carl Johnson ile yarışmış ancak kaybetmiştir. Tüm bu olaylar Catalina‘nın Carl Johnson‘dan ayrılıp Claude‘la birlikte Liberty City‘ye yerleşmesiyle olmuştur.

Claude‘un, intikamını aldıktan sonraki hayatı, geleceği bilinmemektedir. Çoğu kişi Claude‘un öldüğünü tahmin etse de bu düşünce yanlıştır; Claude günümüzde hâlâ hayattadır. Büyük ihtimalle hâlâ Liberty City‘de yaşamını sürdürmektedir. En büyük teoriler ise memleketi San Fierro‘ya geri döndüğü yönündedir.

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın